Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förfallen fastighet ska säljas

/
  • Johan Lindblom och Elin Gustavsson bor i ett av husen.– Det är allt från tvättstugan till städning av trapphuset, ingenting fungerar. Och vi får inte tag på någon, vi har inga telefonnummer, säger Elin Gustavsson om bristerna i underhållet.

De boende i de förfallna hyreshusen på Strandgatan i Stugsund kan snart få en ny hyresvärd.

Annons

– Det finns redan köpare, säger konsulten Jan Andersson, som anlitats av fastighetens nuvarande ägare.

Danskägda Filial af K/S Sweden Real Estate Portfolio har fått hård kritik för skötseln av sina fastigheter runt om i Sverige. Tidningen Hus och hem rankade nyligen hyresvärden som en av de värsta i landet.

Företaget äger de förfallna husen på Strandgatan i Stugsund, där Kuriren tidigare har berättat om vanskötseln. Flera hyresgäster vittnar nu åter igen om bristerna.

– Under en lång period hade vi ingen ventilation och det blev så fuktigt att träet vid fönstren började ruttna. Nu läcker det från diskhon i köket och varmvattnet brukar ta slut på kvällen, säger Annelie Dahlin-Jones, som förbereder sig för att flytta.

– Jag har tröttnat på att bo så här.

Men snart kan de luttrade hyresgästerna få en ny hyresvärd. Konsulten Jan Andersson har nämligen anlitats för att sälja fastigheten.

– Ägarna har tagit ett beslut att avyttra alla sina fastigheter i Sverige. Vid årsskiftet fick jag en förfrågan om jag kunde hjälpa till med försäljningen och det ska jag försöka göra under ordnade former.

Enligt honom finns det redan intressenter som är villiga att ta över i Stugsund. Han vill dock inte namnge någon.

– Det finns redan köpare och det kommer att bli helt klart under sommaren. Anledningen till att jag inte vill namnge några är att det är lokala intressenter.

Mer läsning

Annons