Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare på frammarsch

/

UF-företagen i Söderhamn blomstrar som aldrig förr.
Samtidigt har bredden ökat och fler branscher finns representerade.

Annons

Kabeltillverkning, massage, smycken, hundhalsband, musikföretag, kryddor och mobilfodral. Det är bara några exempel på områden där Söderhamns UF-företag är verksamma. Carolin Sundberg från Ung Företagsamhet Gävleborg har en förklaring till det varierande utbudet.

– Det är häftigt och det blir så när det är så mycket olika program. Förut var det bara samhällsprogrammet som sysslade med UF-företag, nu är det flera olika och det syns, säger hon.

Under tisdagen uppmärksammades UF-företagarnas arbete på Staffangymnasiet och i samband med detta delades det ut ett pris till det företag som framställt den bästa affischen.

Juryns val i den kategorin föll på Fjäderfint UF, som prisades för en stilren, tydlig men ändå varierande design. Bakom Fjäderfint står Mimmi Tinglöf och Isabelle Engblom. Båda två är modeintresserade och det dröjde inte länge innan affärsidén var klar.

De två unga företagarna tillverkar smycken med fjädrar på.

– Det är väldigt modernt men det är ofta ganska dyrt att köpa. Vi ville göra mer prisvänliga smycken, säger Isabelle Engblom.

Till en början beställde de en mindre mängd material, för att på så sätt få reda på hur stor efterfrågan var. När de första smyckena var slutsålda slogs det på stort och ett större lager köptes in.

– Då fick vi ett bättre pris och vi slapp att betala frakt flera gånger om vi beställde allt på en gång, säger Isabelle Engblom.

Smyckena har sålts på marknader och via företagets hemsida. De har funderat på att höra av sig till butiker för att se om någon skulle vilja ta in deras produkter.

– Men då måste vi ta ett högre pris eftersom butiken ska ha sin del också, säger Mimmi Tinglöf.

Mer läsning

Annons