Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För tjejer och välgörenhet

/
  • Hannah Pettersson och Anna Wallström bjöd på en uppskattad poledanceshow.
  • Runt 300 timmars arbete har Erica Gustafsson lagt ner på planering.
  • Marielle Tengström uppträdde med såväl egetskrivet material som covers.
  • Alexandra Lundgren, Emma Öqvist, Frida Lönngren och Annica Dammbro skålade och njöt av kvällen. Och samtliga var ute i så god tid att de belönades med varsin goodiebag fylld med rabatter, erbjudanden och produkter.

Till en början var det tänkt som en tjejkväll i liten skala.

Men evenemangets storlek växte i samma fart som Erica Gustafssons vision.

Det slutade med en välgörenhetsfest med poledance och livemusik på Statt.

Annons

Runt 200 kvinnor hade letat sig till fredagskvällens tjejkväll på Statt. Arrangören Erica Gustafsson lockade med goodiebags till kvällens 100 första gäster och festligheterna skulle starta klockan sju.

– Vid klockan sex var det kö bort till rådhuset, säger hon.

Från början var tjejkvällen tänkt att äga rum i betydligt mindre skala än det som nu blev verklighet. Men i takt med att Erica Gustafssons idéer blev allt fler fick hon anledning att börja tänka större.

– Det började som en jätteliten idé om att jag skulle ha en tjejkväll, där man kunde måla naglarna eller så. Men det blev bara större och större och till slut kände jag att, nej det blir Statt.

Först på fredagskvällen, med ett glas med förfriskning i handen, kunde hon börja slappna av. Efter 300 timmars planering och 48 hektiska avslutande timmar var hon framme vid målet. Alla intäkter från kvällen går oavkortat till Bröstcancerfonden, en organisation som hade röstats fram av festdeltagarna själva.

– Det har varit jätteroligt att planera det här, även om det har tagit upp väldigt mycket av min tid. Folk ställer verkligen för välgörenhet. Nästan alla som jag har frågat har ställt upp och sponsrat, alla som uppträder gör det gratis och Statt ställer upp med gratis lokaler, säger Erica Gustafsson.

Gästerna trivdes och njöt av två liveuppträdanden i form av Marielle Tengström och rockbandet Wrong Channel. Lokala kvinnliga företagare fanns på plats för att visa upp sin verksamhet och Hannah Pettersson och Anna Wallström bjöd på en bejublad poledanceshow.

Nathalie Mimon, en av många gäster, förklarar varför hon valde att gå på tjejkvällen.

– För att det händer någonting i Söderhamn. Och att det är för Bröstcancerfonden, det är viktigt att bidra till det, säger hon.

Mer läsning

Annons