Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"För mig är det viktigt att det är nyktert"

/
  • Sabina Lindström, Felicia Andersson och Frida Bolin avbryter pluggandet för att ge Söderhamn ett bra betyg som ungdomskommun.
  • Frida Bolin, Sabina Lindström och Felicia Andersson avbryter pluggandet för att ge Söderhamn ett bra betyg som ungdomskommun.

Felicia Andersson, 17, instämmer i att ungdomar verkar må lite bättre nu.

– Jag tror faktiskt det. Man hör inte lika ofta nu att folk råkar ut för saker, säger hon.

Annons

Felicia och pluggkompisarna Frida Bolin, 17, och Sabina Lindström, 18, skriver under på att det känns viktigt med inflytande, däremot så hör de inte till de ungdomar som varje dag besöker Verkstäderna. De träffas hellre hemma hos någon eller ute när sommaren kommer.

Likadant är det för Ida Falck, 18, Sandra Lindström, 19, och Anna Sundin, 19. De har också andra mötesplatser.

– Det är väl bara krogen som finns, det känns som att de som går till Verkstäderna är yngre, säger Ida Falck och Anna Sundin håller med.

– Det är väl bara bowlingen som är för alla åldrar där, resten är för lite yngre. För mig är det viktigt att det är nyktert efter som jag är nykterist. Jag tycker att det snabbt blir stökigt, då träffar jag hellre kompisar hemma. Man kan göra lika många roliga saker fast man inte dricker, säger hon.

De två tjejgängen är överens om att det ordnas fler aktiviteter för de som är lite yngre, men att Söderhamn är en bra stad för unga. Bäst i Sverige rent av?

– Nja, men bra, säger Frida Bolin.

Mer läsning

Annons