Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttkarusell väntar när H&M kommer till stan

/
  • Så här kan det se ut till hösten nästa år om planerna går igenom. Utbyggnaden är 1 000 kvadratmeter stor och består av glasväggar.

Avtal klart med H&M på rekordtid.

Faxeholmen lyckades där konsulter gått bet.

Omfattande ombyggnation väntar Combigallerian när H&M och Kappahl ska dela på utbyggt bottenplan.

Annons

Med stora leenden välkomnar Faxeholmens vd Petri Berg och ordföranden Urban Wigren för att berätta om det rekordsnabba arbetet med att få hit Hennes & Mauritz.

- Vi älskar Söderhamn! Säg den konsult som kan slå det för att locka hit nyetableringar, säger Urban Wigren.

De är två naiva nybörjare och entusiaster som på knappa tre månader lyckats få H&M att skriva kontrakt på en etablering av en familjebutik på 1 150 kvadratmeter. De har jobbat stenhårt, dag som natt, för att mot många odds lyckas.

För att bereda plats för H&M är visionen att bygga ut Combigallerian med 1 000 kvadratmeter.

Det är ett otroligt pressat tidsschema, enligt Petri Berg. Fastigheten ska i princip tömmas och byggstarten är planerad till april nästa år. Innan dess måste man få bygglov och detaljplanen måste ändras, en upphandling av bygget ska också genomföras.

Tanken är att Wayne's Coffee och Tacobaren ska samsas Kappahls lokaler på bottenplanet i hörnet mot gågatan.

H&M och Kappahl kommer att dela på övriga bottenplanet som får en yta på knappt 2 000 kvadratmeter om planerna går i lås. Det frigör i sin tur övre planet för nyetableringar.

Diskussioner förs med övriga fastighetsägare i stan för att hitta passande lokaler för de företag som måste flytta från nuvarande ytor. De företagen är Randiga Rutan, Balconetten och 36:an.

- Det är ett pussel att hitta lösningar, ersättningslokaler och temporära platser så att alla blir nöjda, säger Petri Berg.

Ombyggnationerna är indelade i två etapper. Den första innefattar H&M och ska vara klar hösten 2012. Etapp två gäller resterande butiker och ska vara klar i mars 2013.

Fasaden kommer att kläs i glas, med skjutbara partier vid restaurangdelen mot Strykjärnsparken.

Stadsarkitekt Ylva Larsson har hjälpt till med att skapa miljön omkring Combihuset. Där är helhetslösningen och området mot årummet en viktig del.

Investeringen ligger uppskattningsvis i storleksordningen 30 miljoner kronor och den kommer inte att belasta skattebetalarna eller hyresgäster inom Faxeholmen. Affärsfastigheten ska bära sig själv, enligt Petri Berg.

Mer läsning

Annons