Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feministpepp höll sitt andra möte

/
  • Isabel Hildén (V), Ingrid Bergström Nilsson (V), Johann Ling (MP) och Alexandra Gard (S) är några av de som ligger bakom Feministpepp.

Ett möte med Feministpepp arrangerades under torsdagen i Ljusne. Hela medborgarkontoret fylldes med människor som kommit för att fika och diskutera jämställdhet och feminism.

Annons

Gruppen Feministpepp startades i våras av ett gäng kvinnliga politiker i Söderhamn. Under torsdagen hölls gruppens andra möte, dit vem som helst fick komma och delta. Genom att förutsättningslöst träffas och prata om jämställdhet ska de peppa varandra.

– Vi som är aktiva feministiska politiker pratar om det i våra rum, men jag tycker inte att det ska stanna där. Det hela handlar om att stärka varandra, säger Ingrid Bergström Nilsson (V).

I juni trädde flera kvinnliga politiker fram och berättade att de känner sig nedtryckta av män i fullmäktigesalen . Bland annat säger de att deras kompetens blir ifrågasatt och att de blir utsatta för härskartekniker.

– Det är inte bara en politisk fråga, utan den här skiten får vi ta också utanför fullmäktigesalen, säger Alexandra Gard (S).

Deltagarna delas in mindre grupper där de får diskutera fritt. Men det finns också frågor vid borden som: "Vad betyder jämställdhet för dig?" och "Hur kan vi göra för ett mer jämställt Ljusne/Söderhamn?". Den här gången hölls mötet på Medborgarkontoret i Ljusne, efter att några nysvenskar som visat intresse skulle få chansen att enkelt kunna vara med. En av dem är Abrahasion Sebhatu.

– Jag kom hit för att diskutera feminism och jämställdhet. Det är viktigt för mig när jag ska leva och bo i Sverige i framtiden, säger hon.

Vid ett av borden sitter Claes B. Jacobson (MP). Han kom på mötet för att diskutera jämställdhet efter att kvinnorna utryckt vilka problem de upplever i kommunfullmäktige.

– Vissa män i fullmäktige använder sig av härskartekniker. Och det finns hela tiden med i vardagen, för många sitter det sedan längre tillbaka i ryggmärken, säger han.

I framtiden väntas fler peppande möten hållas.

Mer läsning

Annons