Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdtjänstchaufför misstänks för våldtäkt mot handikappad

Mannen togs på bar gärning av kvinnans anhöriga.

Annons

En färdtjänstchaufför misstänks ha våldtagit en handikappad kvinna. Övergreppet ska ha skett i måndags och enligt uppgift togs mannen på bar gärning av kvinnans anhöriga.

Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Söderhamns kommun. Kvinnan har ett handikapp och har därför utnyttjat färdtjänsten där mannen arbetar som chaufför. Enligt åklagare Peter Hellsing är det kvinnans anhöriga som har fattat misstankar mot mannen.

Enligt uppgift ska därför kvinnans anhöriga i måndags ha följt efter färdtjänstchaufförens bil och sett hur han svängt in och parkerat på en enslig skogsväg. Därefter har anhöriga ertappat mannen under den pågående våldtäkten.

– De anhöriga fattade misstankar och kom på honom, helt enkelt, säger åklagare Peter Hellsing.

Mannen anhölls därefter av polisen och är fortfarande frihetsberövad i väntan på åklagarens beslut om häktning.

– Vi håller just nu på med förhör med den misstänkte, med den målsägande kvinnan och med vittnen. Det finns också en del teknisk bevisning, säger Peter Hellsing.

Färdtjänstchauffören själv nekar till brottsmisstankarna och säger sig inte heller ha haft någon form av sexuellt umgänge med kvinnan.

Det är X-trafik som upphandlar alla färdtjänstturer åt Söderhamns kommun.

– Men med tanke på det som har hänt finns det anledning att se över rutinerna. Därför har vi redan påbörjat arbetet med det. Vad exakt det landar i kommer att visa sig, vi vet inte än vilka åtgärder vi ska vidta, säger X-trafiks chef Matts Hildebrand.

Mer läsning

Annons