Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fantastiskt engagemang"

/

Han ledde arbetet med att på kort tid starta upp och styra ett företag med 150 anställda.

Lars Stål har haft ett hektiskt år som ansvarig för saneringen av skärgården.

Annons

Redan dagen efter råtalloljeutsläppet, på förmiddagen den 21 december 2011, beslutades att kommunen skulle stå som ansvarig för saneringen av skärgården. Och ledare för hela arbetet blev den tekniske chefen Lars Stål.

Nästan en miljon liter olja låg på öppet vatten, längs stränder och på bryggor och i båthus, och man stod inför en enorm uppgift som ingen tidigare ställts inför. Och frågan var - vilken ände börjar man i?

- Vi satt ett gäng redan första kvällen och funderade över hur man gör sånt här? Räddningstjänsten sa att det bara var att välja ut en ände och börja. Välj en plats. Gör nåt. Vi gjorde det dag ett. Vi gjorde nåt, säger Lars Stål.

Till en början var det inte så många som sanerade, så engångsoveraller, spadar, stövlar och annan utrustning kunde köpas in lokalt. Senare kom mer utrustning i containers från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Resurscentrum kunde i ett tidigt skede bistå med 60 personer till saneringen. Sedan rekryterades ytterligare sanerare undan för undan, bland annat var det runt 300 personer som ringde kommunen och anmälde intresse för att jobba.

- Det är fantastiskt vilket engagemang, säger Lars Stål.

Även Arizona Chemical fick in 150 ansökningar på 10 utannonserade saneringstjänster. Varför kunde då inte alla dessa sättas i jobb?

- All ledarskapsteori visar att det finns en anledning till att en organisation får svårt att klara sig när det blir fler än 150 personer. Det blir för stort. Vi har medvetet valt att hålla det till omkring 150 personer, säger Lars Stål.

Han berömmer gång på gång de människor som ställt upp och jobbat med saneringen, och sett till det stora hela har allt fungerat bra. Undantaget första veckan, då till exempel logistiken inte alls fungerade. Lars Stål säger att det berodde på för många styrande krafter.

Vad skulle gjorts annorlunda från början?

- Allt i princip. Det som alltid fallerar från start om det inte funkar är att man är otydlig i organisation och ledarskap. När det händer en så här stor sak i samhället som berör så pass många är det många som vill vara med och bestämma. Och innan man kommit runt det och pekat ut ledare så är det rörigt. Så var det i en vecka tills vi satte oss ner och sa "det här duger inte", vi måste peka ut en organisation och EN måste bestämma. Det finns inte två kaptener på en båt.

Mer läsning

Annons