Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för cannabisodlare

/
  • Närmare 60 cannabisplantor fann polisen vid tillslaget mot torpet i Trönöskogarna.

Efter några månaders försök att odla sin egen cannabis i ett torp greps två män från Söderhamn. Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt dem för narkotikabrott till fem månaders fängelse.

Annons

Männen som är i 25-årsåldern erkände båda narkotikabrott under rättegången. Tanken med odlingen var att odla för eget bruk. De berättade att de läst på internet hur man går tillväga för att odla själv. Under våren 2011 köpte de frön via internet och satte i gång.

Utrustning som belysning och fläktar monterades i torpet i Trönö som de båda männen äger tillsammans. Männen som inte är skrivna på adressen turades om att åka till torpet för att sköta om plantorna.

I takt med att odlingen växte började den ge ifrån sig en stark lukt. Polisen som gjorde tillslaget den 30 september berättade att de redan utanför fastigheten kände den tydliga lukten av cannabis.

Vid tillslaget fann polisen narkotika på flera olika platser. Det största fyndet gjordes i ett uthus där man fann 27 plantor som torkade vägde 472 gram. Växterna hade en THC-halt på 6 procent.

THC är ämnet som ger rökaren ett rus. Enligt tingsrätten är en THC-halt på 4-6 procent vad den "normale brukaren" får vid köp.

I ett dolt utrymme under en trappa till övervåningen fann polisen 32 plantor som torkat vägde 403 gram och hade en THC-halt av 3 procent.

Totalt beslagtogs 946 gram växtdelar men eftersom THC-halten varierade gör tingsrätten bedömningen att de båda männen framställt 600 gram cannabis. Det är baserat på detta som männen döms till fängelse.

Mer läsning

Annons