Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för bensinattack

Stråtjärabon skvätte bensin omkring sig och på polisen. Nu dömer hovrätten honom för försök till mordbrand trots att han friades i tingsrätten.

Annons

Det har gått drygt ett år sedan den dramatiska kvällen då fyra poliser var hemma hos Stråtjäramannen. När mannen skulle gripas krängde han runt med en bensindunk så att bensin skvätte ut på honom själv, i bostaden och på åtminstone en av poliserna. En polis såg mannen hålla i en tändsticka och dra den mot plånet på tändsticksasken.

Hudiksvalls tingsrätt friade mannen från åtalspunkten försök till mordbrand. Tingsrätten ansåg att det inte räckte med att bara en av poliserna sett honom med tändstickan.

Domen överklagades till hovrätten som nu dömer Stråtjärabon till ett års fängelse för försök till mordbrand. Hovrätten konstaterar att mannen hällde ut bensin och försökte tända på. Det hade kunnat börja brinna och även polisernas liv hade varit i fara vid en brand.

Till skillnad från tingsrätten anser inte hovrätten att det är konstigt att de andra poliserna inte såg mannen försöka få eld på tändstickan, med tanke på den stressade och tumultartade situationen.

Läs mer om domen i torsdagens Söderhamns-Kuriren och Ljusnan.

Mer läsning

Annons