Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag i hästens tecken

/
  • Cecilia Bäckius, hästen Brux och Eva Wallin är laddade inför lördagens häst- och brukardag i Trönö centrum.
  • Dagen inleds med höhässjning på gammaldags vis. Eva Wallin och hästen Brux kommer att visa hur det går till.
  • Ett klockrent citat, som säger det mesta om att samarbeta med en häst, tycker gänget i Trönö kör- och ridsällskap. På bild Anna Sjölin.

Bruksridning, käpprace och höhässjning står på schemat när Trönö häst- och brukardag anordnas.
– Det kommer att handla om kunskap, glädje och ett speciellt band med hästen, säger Eva Wallin.

Annons

Augusti månad inleds bokstavligen talat med ett riktigt hästjobb, för andra året i rad. I alla fall för Trönös kör- och ridsällskap, som hoppas kunna upprepa förra sommarens besökssuccé Häst- och brukardagen. Det blir en lördag fylld av familjeaktiviteter och uppvisningar, där fokus ligger på arbete med häst.

– Mest centralt är brukskörning och bruksridning. Det är nästan ingen som använder hästen på så vis längre, men med det här hoppas vi kunna fånga upp intresset för hästen som en arbetskamrat, säger Eva Wallin.

Tillsammans med väninnorna Anna Sjölin, Cecilia Bäckius och Ida Stockhaus håller hon i tyglarna under lördagen. Det bjuds bland annat på höhjässning, rasparad och käpphästrace. Ett axplock av det mesta, för de flesta. Lite som ett smörgåsbord, förklarar gänget. Målet är att besökarna ska kunna vara delaktiga, och känna glädjen i kommunikationen med brukshästarna.

– Vi hoppas att det kan bli en rolig, trivsam och lärorik dag. Och alla oavsett ålder eller intresse är välkomna, säger Anna Sjölin.

– Ja oavsett om det är farmor Agda på 85 år eller lilla Elsa på fem år så hoppas vi att det kan vara både underhållande och utbildande, fyller Eva Wallin i.

Häst- och brukardagen pågår mellan 10:00 och 16:00 i Trönö centrum under lördagen.

Mer läsning

Annons