Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkänner misshandel - döms till samhällstjänst

Mannen drog kvinnan i armen så att hon föll i golvet.
Nu döms han till 75 timmars samhällstjänst.

Annons

Det var i april 2010 som mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Söderhamns kommun, befann sig i en kvinnas bostad i Bollnäs. Mannen och kvinnan hade under ett antal år haft ett förhållande, och mannen ville den kvällen prata om deras relation.

Kvinnan hade dock vägrat prata och låst in sig på toaletten. Mannen hade då tvingat sig in, varpå kvinnan försökte ta sin mobiltelefon och ringa sin syster. Då tog mannen tag i kvinnans arm som höll telefonen och bröt den bakåt. Kvinnan skrek och har berättat att hon fick ont i armen.

Mannen tog tag i telefonen och slängde iväg den. När kvinnan böjde sig framåt tog mannen tag i hennes hår, fortfarande med grepp om hennes handled, och drog huvudet bakåt. När kvinnan skrek tog mannen istället handen och lade den över hennes mun.

Tumultet slutade med att kvinnan föll till golvet och slog i bakhuvudet. Hon fick en äggformad bula av smällen.

Efter händelsen ska mannen ha tagit en tablett innehållande oxazepam, ett narkotikaklassat läkemedel som tillhörde kvinnan.

Mannen är tidigare ostraffad. Han erkänner sina gärningar och döms av tingsrätten för ringa misshandel samt narkotikabrott, och påföljden blir samhällstjänst i 75 timmar.

Mer läsning

Annons