Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energirådgivarna är ute och cyklar

/
  • Elcykeln är ett bra alternativ till bilen för den som kör kortare sträckor, tycker energirådgivarna Anders Tång, Söderhamn/Bollnäs och Olle Berglund, Ovanåker.

Den här veckan är energirådgivarna Anders Tång och Olle Berglund ute och kampanjar för elcyklar. De tror att elcyklarna har framtiden för sig.

Annons

Under måndagskvällen kunde nyfikna åka till bygdegården i Mo för att känna lite på elcyklarna. Martin Mårtensson passade på.

– Det var väldigt lättsamt i uppförsbacken med den här cykeln. Men jag ska inte skaffa någon, för jag behöver den motionen jag får när jag trampar, sa han.

Olle Berglund och Anders Tång har en kampanjvecka för just elcykeln. Den här måndagen cyklade de fyra mil. Sedan tog batteriet slut.

Det tar två timmar att ge batteriet en hyfsad laddning, och det kostar cirka två kronor, enligt Olle Berglund.

Båda tycker att cyklarna är suveräna i stadsmiljöer. Man kan gena, välja cykelvägar, slippa trafik och mjölksyra i benen när elmotorn drar i uppförsbackarna.

– Undersökningar visar att vi oftast kör korta sträckor på fyra till sex kilometer med våra bilar. Tänk om folk kunde ta elcykeln i stället! Utsläppen skulle minska och det vore väldigt bra för miljön, säger Olle Berglund.

Mer läsning

Annons