Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enda showen mixar kulturer

/
  • Ungdomarna tycker att lördagens workshop var lyckad. Oavsett hur resultatet blir av samarbetet tycker de att möten mellan olika kulturer är vikiga och behövs.

Desmond Williams vet hur man tänjer på gränser och får kulturer att mötas. Han och Kulturskolan lät invandrarungdomar och danselever skapa en dansshow från grunden under lördagen.

Annons

Vid ett av restaurangens bord sitter en ensam kille. Han blir burdust bortkörd av en man som ska sitta där med sin flickvän. Samma historia upprepar sig om och om igen.

Den enda dagen med repetitioner inför den enda föreställningen av A la Carte som ges är i full gång.

Showen skapas från grunden av elever från Kulturskolans Dansakademi och av ungdomar med invandrarbakgrund. De känner inte varandra sedan tidigare och ska tillsammans framföra en tvåtimmars dansuppsättning. Allt i ett kulturellt projekt initierat av Desmond Williams som kommer från Sierra Leone.

- Jag vill få kulturer att mötas och att lära känna varandra. Svenskar är blyga, men jag vet att många vill umgås över gränserna. De vet bara inte hur, säger han.

Hur slutresultatet än blir är Desmond Williams nöjd med dagen. Danstjejerna och invandrarkillarna visar att kulturella gränser inte behöver vara svåra att riva.

Mer läsning

Annons