Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En konsert för alla

/

En skopa omtyckta psalmer. En slev rock. Och fantastiskt mycket hjärta. Det är receptet som gjort välgörenhetsprojektet Söderhamn för alla till succé.

Annons

I fyra och en halv månad har ett tjugotal artister från Söderhamn, under ledning av musikerna Hasse Spennare och P-O Larsson, spelat in skivan Söderhamn för alla – ett välgörenhetsprojekt som samlar in pengar till stadens hemlösa och andra behövande.

På lördagseftermiddagen var det äntligen dags för releasefest och konsert på teatern i Söderhamn.

Eva Williams, Simon Hellström samt Åsa och Madelene Söderqvist kom till skivsläppet tillsammans. Svaret till varför de letat sig till teatern var lika enkelt som självklart.

– Det här är en bra grej och dessutom är musiken bra, säger Madelene Söderqvist.

Inne i foajén stod Anita Larsson, mamma till P–O Larsson – en av initiativstagarna till välgörenhetsprojektet. Hon har åkt ända från Uppsala för att närvara. Och det märks att hon är stolt över sin son.

– Det här är toppen. Det är otroligt vilket ös det är på musiken och jag vet att de har jobbat hårt för det här, säger hon.

Redan efter första låten som framfördes från skivan dundrade applåderna i teatern. Efteråt sammanfattade en person ur publiken konserten:

– Det var så suveränt att det nästan inte var sant!

Mer läsning

Annons