Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dans för goda vänners skull

/
  • Jennifer Jansson, Moa Wernersson, Tuva Sundqvist, Mikaela Torsén och Alva Flink går i trean och rockade loss ordentligt på dansgolvet.– Nu ska vi dansa, ha kul, leka och vara med varandra. Jag tävlar i disco och hiphop, säger Jennifer.
  • Godis, dans, tävlingar och kompisar i en salig blandning kan väl knappast betyda någonting annat än ett klassiskt låg- och mellanstadiedisco.
  • Victoria Hall går i tvåan och visade hur hon kunde gå ner i split på dansgolvet.– Det är bra med disco för jag tycker om att dansa, säger hon.
  • Ibrahim Braian, Nils Flink och Kalle Pettersson går i tvåan och ettan. De tyckte att det var roligt med disco.– Godiset är bäst, är de överens om.

På fredagskvällen förvandlades Vågbroskolans samlingssal till ett jättestort dansgolv, när det arrangerades disco för alla elever mellan sex år och sjätte klass på både Vågbroskolan och Trönö skola.

Annons

Det är kamratstödjarna på skolorna som tagit initiativet.

– Vi tycker de är värda någonting kul. Och det verkar vara en bra idé som verkligen uppskattas, säger kamratstödjaren Jenny Schewelius i årskurs åtta.

Pengarna de får in ska på ett eller annat sätt gå tillbaka till skolorna. Förmodligen kommer eleverna få hitta på någonting kul att göra för dem.

– En lyckad kväll som blir fantastiskt rolig, säger Mats Pettersson från Ungdomslyftet.

Mer läsning

Annons