Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En buss kommer lastad

/
  • Signe Nilsson, Eva-Lena Jonsson och William Nilsson tar bussen till etappen i Böle. – Det har fungerat jättebra, man behöver aldrig vänta, säger William.
  • Bussarna kommer tre i taget och fylls på mindre än fem minuter.
  • Ulla och Kåre Tegnér från Varberg lastar in sina väskor i baggageutrymmet innan de kliver på bussen till Böle.
  • Den bussigaste mannen i Böle, Jan-Erik Eriksson är ansvarig för att busstrafiken mellan O-ringencampingen och etapperna fungerar.

Tre bussar var sjätte minut. Målet är att ingen deltagare ska behöva vänta på att få åka mellan O-ringenetapperna.

– Det har varit några fantastiskt jobbiga dagar, säger bussansvarige Jan-Erik Eriksson.

Annons

Klockan är strax före sju på morgonen och hela truppen av busschaufförer och funktionärer står samlade. I dag ska O-ringenbussarna köra deltagare till etapp tre i Böle. Totalt 18 bussar finns till O-ringens förfogande under tävlingsveckan och tillsammans rymmer de nästan 1000 personer.

– Från halv åtta på morgonen till halv fem går det tre bussar var sjätte minut. Totalt åker nästan 300 busslaster varje dag. Det kräver en hel del planering, säger Jan-Erik Eriksson.

Vid åttatiden ökar trycket på skyttelbussarna då många orienterare vill komma till start. Tre fjärdedelar av familjen Nilsson står först i ledet och elvaårige William Nilsson blickar storögt på den vita bussen som stannar framför honom. När dörren öppnas slänger han sig in och slår sig ner längst fram i bussen. Mamma Eva-Lena Jonsson sätter sig bredvid och syster Signe Nilsson får ett eget säte tvärs över gången. Det är inte första gången familjen åker buss på O-ringen.

– I Sälen för två år sedan var det totalt kaos med bussarna och förra året i Örebro fick man många gånger stå och vänta länge, säger Eva-Lena Jonsson.

Men i år fungerar busstrafiken enligt planerna och även imorgon har familjen Nilsson planerat att åka buss till tävlingarna.

– Vi har med oss cyklarna, men bussarna har fungerat fantastiskt bra, så bra att vi har valt att åka buss istället för att cykla, säger Eva-Lena Jonsson.

Mer läsning

Annons