Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av länets sämsta vägar

/
  • Förutom andra bulor och håligheter i vägbanan möts bilisten av en trumma på vägen mellan Söderala och Kunggården, det väg avsnitt som enligt vibrationsmätningarna är sämst i Söderhamns kommun.

Vägen över Kungsgårdssjöarna är en av de sämre i länet enligt vibrationsmätningarna. Den får plats 17 av totalt 66 uppmätta vägar.

Annons

Allmänt håller de undersökta vägarna i Söderhamns kommun hyfsad standard. Ingen placerar sig i den sämsta kategorin, men i näst sämsta sticker vägen mellan Söderala och Kungsgården ut.

Under en provkörning på den nio kilometer långa vägsträckan kan Kuriren ganska snabbt konstatera att visst är det guppigt. Det är gott om sår i vägen och ännu fler bulor. Bitvis kryssar vi mellan tydliga upphöjningar och kör inte gärna lagstadgade 70 kilometer i timmen

På en del vägavsnitt har vägbanan sjunkit ner mot vägrenen och det känns inte helt bekvämt att köra i det "diket".

Cirka en kilometer innan Svarttjärnsvägen, från Söderalahållet, pressar en vägtrumma upp i vägbanan och bildar en rejäl bula tvärs över vägen.

I mätningen har den här vägen fått betyget bra för drygt 70 procent av vägen. Det skulle innebära bra väg under 6,3 kilometer.

Det känns som ett överbetyg.

Samtidigt ger Roadroids mätningar 13,6 procent av vägen betyget ok. 8,3 procent betecknas som ej okej och 7,4 procent, det vill säga omkring 650 meter, får det sämsta betyget, dålig.

Efter provkörningen känns det vettigare att vända på siffrorna. De sista två kilometrarna, närmast Kungsgården, det är den bit som känns bra.

Hur mår Hälsinglands vägar? Läs mer om det i lördagens Söderhamns-Kuriren.

Mer läsning

Annons