Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Elvis" rockade loss med Carina

/
  • Äkta paret Stig
  • Kerstin Andreasson hade egentligen inte tid att åka till Morviken eftersom hon borde vara hemma och förbereda inför lördagens cruising. Men eftersom hon inte ville missa
  • Agneta Sundberg passade på att bjuda upp sin sambo tillika gårdens verksamhetsledare Arne Larsson på en svängom.
  • Selma och Evert Goude har deltagit i varje fredagsunderhållning utom en den här sommaren och köpt lotter varje gång. Äntligen blev det vinst, en kruka med tillhörande växt.

Musikunderhållning om fredagskvällarna är en uppskattad sommartradition på IOGT-NTO-gården i Morviken.

Annons

- All right! Är ni redo? Bra, då åker vi, hojtar Stig "Elvis" Eriksson i mikrofonen och drar igång en rockig version av "My Bonnie lies over the ocean" på elgitarren.

När den klingat ut tar Carina Eriksson över och sjunger en visa av Nils Ferlin. Det är tvära kast när makarna Eriksson står för underhållningen.

- Den gemensamma nämnaren är att vi inte bara älskar varandra utan att vi även älskar musiken och har respekt för varandras kunnande, förklarar Stig i pausen.

Som mest har fredagskvällarna i Morviken lockat runt 300 personer den här sommaren. Den här fredagen är det lite mindre folk än så, uppskattningsvis mellan 50 och 100 personer. Kanske beror det på att många rockers är hemma och putsar på sina bilar inför lördagens cruising. De som letat sig hit verkar i alla fall nöjda med vad de får.

- Stig har lirat Elvislåtar sedan 60-talet och nu är han så gammal och rutinerad att det låter riktigt bra, säger Robert Ståhlberg som parkerat sig på en filt i gröngräset.

Nästa fredag är sista underhållningskvällen för den här säsongen på IOGT-NTO-gården. Då står jazz på programmet.

Mer läsning

Annons