Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleven får enskild undervisning

/

Den elev som knivskar en lärare på Bergviksskolan kommer i en tid framöver att få enskild undervisning.

Rektor Åsa Äng Eriksson har också svårt att se att eleven kan återvända till skolan.

Annons

Sedan händelsen för drygt en vecka sedan, då en elev knivskar en lärare i armen, har rektor Åsa Äng Eriksson utrett vilka åtgärder skolan ska vidta. Utredningen har nu landat i att eleven kommer att få enskild undervisning i hemmet.

– Min bedömning är att det här är det bästa för eleven, att han är hemma och att det kommer en lärare till hemmet, säger Åsa Äng Eriksson.

Beslutet gäller i fyra veckor framöver, fram till höstlovet. Därefter görs en ny bedömning, då det ska utvärderas hur väl undervisningen i hemmet fungerar.

– Vi kommer förmodligen att förlänga beslutet beroende på hur det fungerar för eleven.

Att eleven så småningom kan återvända till den ordinarie undervisningen på Bergviksskolan har hon svårt att tro. Framför allt med hänsyn till elevens välbefinnande, menar Åsa Äng Eriksson.

– Förutsättningarna för den här eleven att komma tillbaka till Bergviksskolan är låga, för elevens eget lärandes skull. Det är det vi måste titta på.

Vilka andra långsiktiga lösningar som kan komma på tal är svårt att säga i dagsläget, men det finns olika alternativ.

– Det finns ju möjligheten att gå på en annan skola i kommunen, men det finns andra lösningar också. Det finns till exempel skolor som har både vård och undervisning. Vi får se, vi tar en tid i taget och ser vad som fungerar.

Mer läsning

Annons