Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elbolag varnar för falska enkäter

Kunder erbjuds kameror och läsplattor till mycket låga priser. Nu varnar Söderhamn Nära för falska enkäter där bolaget står som avsändare.

Annons

På kort tid har två kunder hört av sig till det kommunalägda bolaget Söderhamn Nära med frågor om en webbenkät som cirkulerar i bolagets namn.

Nu går Söderhamn Nära ut på sin hemsida för att varna andra kunder för att delta i den falska webbenkäten.

– Vi står absolut inte bakom detta, säger kundservicechefen Lena Sandin.

I enkäten erbjuds deltagarna att ta del av ett förmånligt erbjudande om elektroniska varor mot viss betalning. Men under tiden enkäten är öppen minskar chansen att ta del av erbjudandet. Enkäterna ses av Söderhamn Näras personal som ett bedrägeriförsök i syfte att få deltagare att lämna ut information om sig själva, som till exempel kontonummer.

– Det är uppbyggt för att trigga deltagaren att svara snabbt. Våra kunder ska veta att vi aldrig lägger ut enkäter där man kan vinna priser, säger Lena Sandin.

Söderhamn Nära, och flera andra elbolag i landet, drabbades även i våras av ett liknande bedrägeriförsök då enkäter skickades ut i företagens namn.

– Direkt vi fick höra talas om det skett igen så reagerade vi och la ut information på vår hemsida. Det är jättebra att kunderna ringer och kollar med oss först, säger Lena Sandin.

Mer läsning

Annons