Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiskt bakslag efter blöt badsommar

/

50 000 back efter en blöt sommar. I september träffas Ljusneparkens badförening och kommunen för att prata om Ljusnebadets framtid.

Annons

Ljusnebadet gick in i sommaren i positiv anda. Badet hade rustats upp för de 100 000 kronor kommunen gett till ändamålet. Barnbassängen och fasader målades och den tekniska utrustningen sågs över. Sedan kom en regnig sommar.

– Det blev inte som det borde ha varit. Det är bara att konstatera, säger Lennart Gard, kassör i Ljusneparkens badförening, som driver badet och även för statistik över besök och väderlek.

Enligt Gard har besökarantalet varit runt 8 500, en minskning med 35-40 procent jämfört med fjolåret. Soldagarna var något fler än en handfull. Intäkterna plus kommunens driftsbidrag på 200 000 kronor täcker inte bättre än att det till slut står minus 50 000 i kassan.

– Ekonomin ser dålig ut. Nästa steg är att vi i september tillsammans med kommun tittar på vad vi kan göra, säger Gard.

Enligt Anders Uddén, kultur- och fritidschef i Söderhamns kommun, behövs det större investeringar i badet. De 100 000 extra som kommunstyrelsen anslog på vårkanten räcker inte långt. Kommun och badförening ska tillsammans summera sommaren och jobba fram ett underlag för framtida politiska beslut.

Mer läsning

Annons