Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomisk förening kritiserar kommunen

Embla Utbildning och Hälsa kritiserar Söderhamns kommun och vill diskutera villkoren för att bedriva barnomsorg i kommunen.

Annons

Den ekonomiska föreningen Embla Utbildning och Hälsa etablerade sig i Söderhamns kommun i augusti förra året med målsättningen att anställa sex dagbarnvårdare. Men det har inte blivit som de tänkt sig.

I dag arbetar tre stycken dagbarnvårdare som har hand om 14 barn. Embla går minus i Söderhamn och företrädaren Michelle Idendahl är kritisk till hur privat barnomsorg behandlas i Söderhamn.

– Barnomsorgspengen är för låg i Söderhamns kommun. Den ligger 3 000 kronor lägre än i andra kommuner vilket gör att det inte finns medel att utveckla verksamheten, säger Michelle Idendahl.

Det visste ni väl om när ni startade verksamhet i Söderhamn?

– Nä, det visste vi inte om. Det fanns ingen uträknad peng för dagbarnvård, bara för förskola. Och pengen sänktes förra året, säger Michelle Idendahl.

Hon räknar upp fler punkter där hon är kritisk mot Söderhamns kommun. Bland annat vill hon få information om hur barnomsorgskön ser ut till men får bara veta om kön till Emblas verksamhet.

Barn- och utbildningsförvaltningen kommer hålla ett möte med Embla Utbildning och Hälsa under nästa vecka.

Mer läsning

Annons