Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter många turer kan inomhusbadet i Ljusne öppna: "Äntligen"

Nu är det klart.
Efter många turer får Ljusne badförening tillgång till nycklarna till inomhusbadet som har stått orört sedan slutbesiktningen i augusti.
– Äntligen, säger föreningens ordförande Gun Holmström.

Annons

Över fyra månader har gått sedan slutbesiktningen genomfördes av Ljusne inomhusbad. Den tiden har badföreningen ägnat åt att förhandla med kommunen.

Har det inte handlat om vattentemperaturen, hyreskostnader och inventarier så har det rört sig om omklädningsrum.

Läs också: Nya bud för badföreningen i Ljusne

– Vi kan inte bada med kläderna på, suckade Inger Friborg när det stod klart att de inte skulle få tillgång till omklädningsrum under dagtid.

Den gången avbröt föreningen förhandlingarna och åkte hem. Nu har de avtalet i sin hand.

– Vad ska man säga? Det har tagit tid att få till det här och än saknar vi nycklarna, säger Gun Holmström.

Läs också: Hyran för badföreningen kan sänkas

Det kommer ändå att dröja en bit in januari innan de första simtagen tas i den nya simhallen som byggdes upp efter den förödande branden. Först måste de köpa nya möbler och redskap. De pengarna har de nu fått av kommunen.

– Först krävde de oss på 70 000 kronor för inventarierna, pengar som de fått tillbaka genom försäkringen. De glömde tydligen bort att det var våra möbler, men nu har det i varje fall ordnat sig med det, säger Gun Holmström.

Läs också: Ännu ingen lösning om Ljusnes simhall

Även om hon är glad över att de äntligen kan öppna så känns det fortfarande bittert att de inte kan höja vattentemperaturen till 33 grader som det var tidigare.

– De säger att taket inte kommer att hålla, därför ska temperaturen ligga på 28 grader. Det är inte bra för de som rehabiliteringsbadar och särskolans elever som behöver ha varmare vatten. Dessutom kan inte vi göra som Söderalabadet och marknadsföra oss som ett varmbad. Men nu är det som det är, säger Gun Holmström.

Den 7 januari ska styrelsen träffas och dra upp riktlinjerna för verksamheten, förhoppningsvis kommer de även att få möblerna plats inom kort.

Mer läsning

Annons