Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-centerhus byggs om

/

Inom kort börjar arbetet med att bygga om Handelshus 1. Det blir en ny fasad med modernt utseende samtidigt som den lilla gallerian försvinner.

– Det har varit ett mörkt hörn som vill vi få bort, säger Kerstin Ekelund, vd för E-center Fastigheter AB.

Annons

E-center Fastigheter förnyar E-center genom att bygga om Handelshus 1 där bland annat Team Sportia och Skokanonen har sina butiker. Det blir en anpassning till den andra delen av Handelshus 1, med ÖoB och E-hälsan, och de övriga lokalerna på E-center. Det kommer att ge ett utseende som känns igen från andra köpcentrum.

Butikerna och restaurangen får egna glasade entréer samtidigt som fasaden får ett nytt utseende av mera modernt snitt. Dessutom försvinner minigallerian.

– Det kommer att se bättre ut. Det har varit ett mörkt hörn som vill vi få bort, säger Kerstin Ekelund.

Ombyggnaden genomförs stegvis utan att någon av butikerna eller restaurangen kommer att behöva stängas. I höst ska allt vara klart.

– Vi sätter i gång så fort vi får bygglovshandlingarna, vilket vi hoppas få inom kort. Planen är att vi ska vara klara i oktober, säger Kerstin Ekelund.

Med ombyggnaden skapas en ledig butikslokal på 630 kvadratmeter längst ut mot infarten. Där kommer det finnas möjlighet att fördubbla ytan vid behov.

För det krävs förstås intresse:

– Vi har kontakter men det är ännu inget bestämt. Mer kan jag inte säga, säger Kerstin Ekelund.

E-center saknar en elektronikbutik och har länge försökt locka en kedja att etablera sig på området. Marknaden är inte den bästa och med elektronikkedjor som faller ifrån på löpande band så ser utsikterna inte direkt ljusa ut. Men E-center ger inte upp.

– Rätt som det är blir det rätt tid igen. Man måste arbeta långsiktigt. Det är förhoppningen att få en elektronikhandlare till E-center eftersom det saknas. Det är ett pågående arbete.

Mer läsning

Annons