Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt att skotta kommunens tak

/

Det känns långt borta nu, men de två gångna vintrarna har varit ovanligt kalla och snörika. Kommunen har tvingats lägga 3,8 miljoner kronor på takskottning.

Annons

Det är kultur- och samhällsutvecklingsnämnden som fått stå för takskottningsnotan. Vanligtvis ska nämnden först begära pengar för att efteråt utföra en uppgift, men eftersom ingen kunde förutspå vädret begär nämnden extra pengar i efterhand genom en så kallad tilläggsbudget.

Den slutgiltiga kostnaden för vintern 2010-2011 landar på 900 000 kronor. Kenneth Thuring (SD) argumenterade under måndagens kommunfullmäktige för att takskottningen i framtiden ska upphandlas.

– För mig är det självklart att vi ska följa de regler om offentlig upphandling som finns, säger han.

Han ville därför göra ett tillägg till nämndens begäran om mer pengar och besluta att takskottningen i framtiden ska upphandlas.

Men Sven-Erik Lindestam (S) menade att det visserligen kan vara en fråga värd att diskutera, men att den är för tidigt väckt.

– Det är inte beredd fråga att ta upp på kommunfullmäktige i dag, säger han.

Han fick uppbackning av centerpartisten Magnus Svensson.

– Det kan se märkligt ut att vi inte upphandlat takskottning värd 3,8 miljoner kronor, men då måste man komma ihåg att det är första gången som behovet av att skotta taken har funnits, säger han.

Kommunfullmäktige beslutade att bevilja kultur- och samhällsutvecklingsnämnden en tilläggsbudget på 900 000 kronor. Pengarna ska tas från det förväntade budgetöverskottet för 2011.

Mer läsning

Annons