Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykare hittade spjut intill brygga

/
  • Niclas Brodin, fritidsansvarig, visar platsen vid bryggan där spjutet hittades.
  • Föremålet består av en hockeyklubba med två fasttejpade knivar.
  • Det var på en av bryggorna som föremålet upptäcktes under torsdagen.

Under en säkerhetsdykning hittades en hockeyklubba med två fasttejpade knivar på badplatsen i Färssjön.

Annons

Läs även: Svaret på gåtan – därför låg spjutet i Färssjön.

– Färssjön ska vara förknippad med bad och glädje. Det känns olustigt att man har hittat det här, säger Niclas Brodin, fritidsansvarig på Söderhamns kommun.

Det var under en säkerhetsdykning i torsdags som Söderhamns sportdykarklubb hittade föremålet vid kanten på en av bryggorna. Då hade hockeyklubban med bordsknivar tippat omkull, men sannolikt har den varit fastsatt i sjöbotten med spetsen på knivarna rakt upp mot vattenytan.

– Den har nog inte varit där så länge, det syns på tejpen att den inte kan ha varit under vatten en längre tid, säger Niclas Brodin.

Söderhamns sportdykarklubb gör två dykningar per år vid alla kommunala badplatser för att titta efter föremål som kan skada någon. Det här var den första sökomgången, som alltid hålls mellan skolavslutningarna och midsommar. Inget liknande har hittats vid de andra badplatserna.

Upptäckten har polisanmälts. Niclas Brodin menar att man inte behöver vara orolig, men att det är bra att den som besöker en badplats tar en extra titt innan man dyker i.

– Det är bra om allmänheten håller utkik, säger han.

Mer läsning

Annons