Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla uppgifter om hotellförsäljning

/

Statt i Söderhamn verkar vara till salu enligt en annons.

Men både annonsören och ägaren nekar.

Annons

Flera uppgifter pekar på att Statt i Söderhamn är till salu genom en konsult.

På Blocket finns ett hotell/nattklubb med pub till salu, med 80 rum, centrumläge, omsättning på 20 miljoner. Pris: fem miljoner. Verksamheten ska finnas i Gästrikland, men i mobilversionen av Blocket står det Söderhamn i annonsen. Att det rör sig om Statt i Söderhamn fick Söderhamns Kuriren först bekräftat när tidningen för ett par veckor sedan ringde anonymt till företaget ARA konsult som förmedlar försäljningen.

Det finns bara ett hotell i Gästrikland som passar på beskrivningen – Statshotellet Princess i Sandviken. Där är man mycket irriterad över att bli utsatta för säljrykten.

- Dra inte in oss i det här. Det är absolut inte aktuellt för oss att sälja, säger hotellchefen, som inte vill medverka i den här artikeln.

Även Glenn Tammemägi, som äger Stattrörelsen i Söderhamn tillsammans med sin fru Marie, är irriterad över uppmärksamheten.

- Jag är jätteless på att ni håller på och ringer. Skulle vi vilja sälja – varför skulle vi vilja dölja det? Det vore en alldeles utmärkt annonspelare att gå ut med det i er tidning, säger Glenn Tammemägi.

Sören Alfvegren på ARA konsult säger att han ofta är svävande med fakta i början av en företagsförsäljning.

- Man gör så här i branschen. Man ändrar lite på antal rum, och skriver kanske att det är i ett län som ligger vägg i vägg.

Man ska alltså inte dra några slutsatser alls av att det står Söderhamn och Gästrikland i annonsen, enligt honom. Hotellet som säljs kanske inte ens finns i Gävleborg.

Diskretion är viktig vid en försäljning, enligt Alfvegren. Det är alltid många nyfikna som ringer på annonser, men ARA vill bara jobba med seriösa aktörer. Man vill inte heller oroa personal och gäster innan man undersökt om det finns seriöst intresse för företaget.

Mer läsning

Annons