Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det skulle bli som ett diplom på att de gör något bra"

/
  • Majs Keller föreslår att hbtq-certifiera turistbyrån och flytta den till Resecentrum.

Locka fler besökare och öppna upp kommunen genom att hbtq-certifiera turistbyrån och flytta tillbaka den till Resecentrum. Det föreslår Majs Keller i ett medborgarförslag.

Annons

Majs Keller har lämnat in ett medborgarförslag om att hbtq-certifiera Söderhamns turistbyrå och samtidigt flytta tillbaka den till Resecentrum.

– Vi har redan ett jättebra samarbete med turistbyrån och Söderhamn har blivit ett stort varumärke för olika evenemang. Det skulle bli som ett diplom på att de gör något bra, säger Majs Keller, ordförande för RFSL Hälsingland. Förslaget har hon lämnat in som privatperson.

I förslaget poängterar hon att Söderhamn är en kommun där man arbetar mycket med öppenhet, bland annat genom Pride. Det har i sin tur lett till fler besökare och att hbtq-certifiera turistbyrån skulle kunna vara ytterligare ett steg mot att locka fler personer till kommunens olika evenemang. Det skulle dessutom vara den första turistbyrån i landet med en sådan certifiering.

Certifieringen ges av RFSL och är en utbildning för verksamheter i att arbeta på ett sätt som är respektfullt ur ett hbtq-perspektiv – både för de anställda och personerna de möter i sitt arbete. Majs Keller menar att turistbyrån redan har kunskapen, men att det vore bra om de också fick ett kvitto på det.

– De som jobbar där är superduktiga och behöver inte själva utbildningen men just certifieringen skulle lyfta staden.

Mer läsning

Annons