Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det sämsta vore att byta rektor"

- Det är värre i Bergvik än på kommunens övriga skolor just nu. Men det som har hänt skulle kunna ske på någon annan skola också.

Enligt förvaltningschef Tomas Hartikainen skulle ett rektorsbyte vara det sämsta man kunde göra just nu.

Annons

Efter allt bråk och stök som inträffat på Bergviksskolan under den senaste tiden finns det personer som anser att det är dags att rektor Åsa Äng Eriksson lämnar sin tjänst.

För barn- och utbildningsförvaltningens chef Tomas Hartikainen finns inte det alternativet.

- På Bergviksskolan går över 300 elever och man har en personalstab på runt 30 personer. Det är inte en enda persons uppgift att se till att allting fungerar, det måste de vuxna göra gemensamt.

Han säger också att Åsa Äng Eriksson har förvaltningens och nämndens fulla förtroende och att det vore idiotiskt att byta rektor när man tidigare haft så mycket turbulens kring just ledningen i Bergvik.

Själv har Åsa Äng Eriksson gång på gång hävdat att det inte är bråkigare i Bergvik än på någon annan skola. Efter en rundringning bland övriga högstadierektorer visade det sig att den bilden inte stämmer.

Det håller Tomas Hartikainen med om också. Situationen ser inte ut som i Bergvik på de övriga skolorna, men det skulle kunna hända och det har hänt.

- För fem år sedan var det Norrtull som var en krutdurk och i Vågbro hade vi en allvarlig incident för något år sedan. Det går aldrig att garantera att det är lugnt på en skola.

Nu hoppas han att personalen ska få arbetsro på Bergviksskolan så att de kan arbeta framåt och ta fram en åtgärdsplan i samarbete med föräldrarna. Det kommer också att sättas in förstärkningar med till exempel fler specialpedagoger.

Mer läsning

Annons