Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill flytta in i Teleperformance gamla lokaler

Teleperformance hyreskontrakt med Söderhamns kommun går ut på måndag.
Nu finns en det en hyresgäst som vill hyra över hälften av de tomma lokalerna.
– Vi vill flytta till Godsmagasinet och utöka vår verksamhet, berättar Per Nordström som är ägare till Rehabmagasinet.

Annons

I maj 2014 kom beskedet att Teleperformance lägger ned sin verksamhet i Söderhamn.

Teleperformance sa upp sitt hyreskontrakt av Godsmagasinet. Kontraktet, som har genererat en årlig intäkt på fyra miljoner kronor till kommunen, går ut sista februari 2016.

Nu finns det en ny hyresgäst som vill hyra delar av byggnaden.

Rehabmagasinet är till en början intresserat av att hyra 720 kvadratmeter, vilket motsvarar över halva byggnaden.

– Just nu håller vi till i ett av de gamla tullhusen. Men lokalerna är kanske inte anpassade för att lyfta vikter med tanke på att vi har andra hyresgäster under oss, säger Per Nordström.

Läs mer: Ingen försäljning av Faxepark

Rehabmagasinet startade 2014 och ägs av Anna och Per Nordström. De driver en behandlingsklinik som bland annat utför kiropraktiska och sjukgymnastiska behandlingar.

– Vi har också kursverksamhet, rådgivning och personlig träning. Om det här går i lås kommer vi att utöka verksamheten med ytterligare en sjukgymnast.

För att Rehabmagasinet ska kunna flytta in i Godsmagasinet krävs en ombyggnation och en anpassning av lokalerna till deras verksamhet.

På måndags ska kultur- och samhällsservicenämnden, KUS, ta beslut om de ska anslå tre miljoner kronor till att bygga om fastigheten och upprätta ett hyreskontrakt med Rehabmagasinet.

Hyran ska sättas till en nivå som motsvarar investeringskostnaden.

– Ombyggnationerna gäller i stort sett dusch och omklädningsrum. Vi kommer att kunna göra nya kurs- och träningssalar och rikta in oss på rehabdelen för våra patienter, säger Per Nordström.

Läs mer: Teleperformance chockbesked till de anställda

Rehabmagasinet hoppas kunna ta ytterligare 200 kvadratmeter i anspråk från 2019.

– Vi är överens med hyresgästen och det är positivt att de har en tydlig ambition att växa ännu mer. Hela lokalen är på 1 200 kvadratmeter och är nu anpassad till callcenterverksamhet, berättar Söderhamns tekniske chef Lars Stål.

Kultur- och samhällsservicenämnden tar beslut i ärendet på måndag och sedan ska ärendet upp i kommunfullmäktige senare i vår.

Mer läsning