Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De startar nytt modehus i Söderhamns centrum

/
  • Katarina Zachrisson och Lars Olsson startar ett nytt modehus med en mix av deras respektive koncept.
  • Hollywoods gamla lokaler ska utökas och fyllas med en mix av både kläder och skor.
  • Väggen mellan Berglunds skors nuvarande butik och Hollywoods gamla butik på bottenvåningen ska slås ut och bli till en stor butiksyta på runt 500 kvadratmeter totalt.

Två veteraner i Söderhamn går ihop för att öppna ett nytt modehus i centrum. Klädbutiken Hollywood läggs ner, men samtidigt startar ett helt nytt butikskoncept med en mix av kläder och skor.
– Det känns spännande och jättestort för oss och hela stan! säger Katarina Zachrisson.

Annons

Klädaffären Hollywoods gamla lokaler på bottenvåningen i Furangallerian har gapat tomma i flera månader sedan butiken flyttade upp till övervåningen. Men snart ska de fyllas igen – och då med en blandning av både kläder och skor i samma butik. Katarina Zachrisson, butiksägare på Hollywood, och Lars Olsson, butiksdelägare på Berglunds skor/Eurosko, startar ett nytt modehus med en mix av deras respektive koncept.

– Det är en unik satsning som bara finns på ett fåtal ställen i landet. Jag tror att det är en bra lösning i små städer och många har blivit halvless på kedjor, säger Lars Olsson.

Läs mer: Nu vädjar småbutikerna

Väggen mellan Berglunds skors nuvarande butik och Hollywoods gamla butik på bottenvåningen ska slås ut och bli till en stor butiksyta på runt 500 kvadratmeter totalt. De gamla kunderna kommer att känna igen sig till viss del med varorna, men samtidigt kommer de skruva på konceptet, berättar de.

– Det behövs något nytt spännande och en känsla av att det händer något. Vi kommer dessutom att satsa mer på herravdelningen, säger Katarina Zachrisson.

Läs mer: Hon ska lyfta centrum

Både hon och Lars Olsson har båda varit bekymrade över att butiker i Söderhamn har stängt igen och att lokaler står tomma i centrum. Tankarna om en sammanslagning växte fram i våras och nu har de gjort slag i saken.

– Vi vill att stan ska leva och det ska vi jobba för. Vi vill ha kvar en centrumhandel och jag vet att kunderna vill handla här och klämma, känna på och prova kläder, säger Katarina Zachrisson.

– Internethandeln har visserligen ökat mycket, men från en väldigt låg nivå. Jag tror att det kommer att plana ut och att folk vill handla i butiker, säger Lars Olsson.

Läs mer: Städer riskerar att utarmas

Det är efter 27 år som butiksägare som Katarina Zachrisson nu lägger ner Hollywood. Hon berättar att butiken har funnits i Söderhamns centrum sedan 1970-talet och har haft tre ägare. Den sista tiden har det varit tufft ekonomiskt och Katarina Zachrisson blir nu i stället anställd hos företaget Berglunds skor.

– Man har kämpat och kämpat. Men jag tycker det här känns jättebra och tror att man måste jobba mer tillsammans, säger hon.

Läs mer: Söderhamn dör – helt i onödan

Berglunds skor har funnits i Söderhamn i 50 år och haft sin butik i Furangallerian sedan 1991. Vad den nya butiken ska heta är inte spikat än.

Hollywood stänger ner vid årsskiftet och premiäröppningen för den nya butiken blir i mars 2016. Innan dess kommer de att använda lokalen till utförsäljningar och i februari planerar de att dra i gång ombyggnationerna.

Läs mer: Från framtidstro till hopp

Mer läsning

Annons