Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De nomineras till Eldklotet

/
  • Thomas Larsson och Patrik Norgren, Norscand Import, Kurt Halvarsson och Peter Svedberg, Alir power systems och Lennart Wikström, DL Systems får hålla tummarna inför företagargalan Eldklotet i Gävle den 21 april. De har alla chans att bli Årets företagare i Söderhamn.

Strömförsörjning, mopeddelar och bokningssystem är branscherna där tre potentiella eldklot rullar.

På onsdagen nominerades de Söderhamnsföretag som slåss om det prestigefyllda priset Årets företagare.

Annons

I en fullsatt sal under en företagarlunch på CFL presenterade Företagarna Söderhamn vilka kandidater man utsett att göra upp om titeln Årets företagare: Norscand Import, grossist av mopeddelar, DL Systems, bokningssystem för turistnäringen och Alir power systems, strömförsörjning till tele, it, bredband.

Vinnaren utses på företagargalan Eldklotet i Gävle den 21 april. Företagarnas styrelseordförande Lennart Hammarsten läste motiveringar till nomineringarna och presenterade företagen kort.

– Det är jäkligt, jäkligt roligt, berättade Hammarsten som själv tidigare varit både nominerad och vinnare.

Patrik Norgren och Thomas Larsson, som tillsammans äger Norscand Import, skrev under på den känslan. Företaget bildades 1998, blev aktiebolag 2002 och har i dag tio anställda. En våghalsig idé om att själv tillverka mopeddelar i Asien bar frukt och nu jobbar man för att bredda sig mot nordvästra Europa och Norden.

– Jätteroligt att bli nominerad, säger Patrik Norgren, som grundade företaget.

Han konstaterar att det med facit i hand var rätt att vara våghalsig och styra in på en egen väg i branschen.

– Jag blev skrattad åt och hånad i början. Men det har rullat på och jag har aldrig brytt mig om det där. Målet från början var att man skulle kunna leva på det och nu är vi tio som gör det.

Under företagarlunchen berättade även företaget Skyltar & märken om sin väg till Söderhamn och Lasse Burefjord berättade om sin företagarfilosofi och sina visioner.

Annons