Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör en skiva för alla

/
  • All inkomst från den nya skivan skänks till Svenska kyrkans välgörenhetsarbete.
  • Hasse Spennare och P-O Larsson är de som ligger bakom välgörenhetsskivan

Ett tjugotal musiker från Söderhamn har samlats och tillsammans gjort välgörenhetsskivan "Söderhamn för alla". På lördag klockan 17.00 är det releasekonsert på Teatern i Söderhamn.

Annons

I Söderhamn finns människor som har det dåligt ställt. Människor som inte har någon anhörig och barn som inte vill gå till skolan för de inte har ett par hela jeans. Tanken att hjälpa dessa har nog fladdrat förbi dig förut, men ett par Söderhamnsbor som verkligen utvecklat tanken är musikerna Hasse Spennare och P-O Larsson.

- Tanken är att göra något för andra människor, säger Hasse Spennare.

Tillsammans med ett tjugotal andra musiker från Söderhamn har de skapat skivan "Söderhamn för alla". Alla pengar som tjänas in går till Svenska kyrkan som i sin tur lägger pengarna där det behövs.

Eftersom kyrkan är öppen för alla är det många utsatta människor som vänder sig just dit, därför har de fyllt "Söderhamn för alla" med psalmer och religiösa sånger, men i annorlunda versioner.

- När vi spelar blir det på ett visst sätt. Det är ingenting vi tänker på, men det blir åt det svängiga och rockiga hållet automatiskt, säger P-O Larsson glatt.

Nu på lördag, klockan 17.00, är det gratis releasekonsert på Teatern i Söderhamn. Där kommer skivan att säljas för första gången och de uppmanar alla att komma.

Mer läsning

Annons