Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansbandsveckan i Malung – söderhamnare nomierad till årets musiker

Han spelar många instrument och har spelat i många år. Andreas "Klarre" Klar i dansbandet Mickeys tror att det kan vara anledningarna till att han blivit nominerad till årets musiker av Malungs dansbandvecka.

Annons

– Jag vet inte vad juryn går på men hela branschen är ju med på galan där priset delas ut, så det känns jättekul, förklarar Andreas Klar, Klarre som han kallas.

Läs också: Söderhamnstakter till Grammisgalan

Det är Sveriges Radio, danstidningen Får Jag Lov samt Dansbandsveckan i Malung som står bakom den prestigefyllda utmärkelsen Guldklaven. Priset delas ut under dansbandsveckan i Malung som drar igång söndag den 17:e juli.

Andreas Klar är i blickfånget på Dansbandsveckan i Malung.

Men så är det musik som gäller för basisten och sångaren i dansbandet Mickeys, där sångerskan Mia Sandström också är hans fru. Klarre har spelat ända han var fyra år och fick ett leksaksdragspel i julklapp hemma i Skog. Han har varit en flitig gäst i TV. Redan sju år gammal uppträdde han i TV-rutan, kompad av medelålders kollegor.

Läs också: Dansband för hela slanten på Statt

När han började uppträda på scenerna runt om i Sverige var Klarre så ung att hans vuxna kollegor fick söka dispens för att han skulle få uppträda efter klockan tio. Medan klasskompisarna lyssnade på Madonna, Bon Jovi och Depeche Mode kunde Klarre texterna på Vikigarnas låtar utantill.

– När de andra killarna undrade vad jag hade för musik i hörlurarna svarade jag: "lite blandat". Det gick ju inte att avslöja att jag lyssnade på dansband. Idag står jag för musiken.

Läs också: Utomhusdansens tid är här

Andreas Klar, längst till vänster är keyboardspelare och sångare i Mickeys och gift med sångerskan Mia Sandström.

Mer läsning

Annons