Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för semi med Linus mitt i smeten

/
  • Linus Larsson från Sandarne är i semifinal i tv-tävlingen Hela Sverige bakar.

En lyckad Opera cake tog Linus Larsson från Söderhamn till semifinal i Hela Sverige bakar.

Annons

Fyra deltagare återstår i den pågående upplagan tv-tävlingen Hela Sverige bakar – en av dem är Linus Larsson, plattsättaren från Sandarne som utsetts till veckans stjärnbagare två gånger om i inspelningstältet vid Taxinge slott.

I det senaste avsnittet skulle deltagarna presentera bakverk i choklad med rätt så fria tyglar. Linus Larsson bjöd på både skönsång, skuren smörkräm (inget samband däremellan dock) och till sist en Opera cake som tog honom vidare till semifinal.

– Det kändes jäkligt skönt. Det har överlag gått bra för mig, förutom missen med smörkrämen. Inte många vet nog att det är bara 13 grader i tältet där vi bakar, så min smörkräm blev helt enkelt för kall och då skär den sig. Men jag lyckades ju fixa det och presentera en godkänd produkt, så det kanske bara var ett plus att jag redde upp det, säger Linus Larsson.

Se också: Baka somrig hösttårta med Linus Larsson

Domarna Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg är bedömare som hittills gillat Linus Larssons kreationer, men det är rejäl press inför varje prestation, berättar 35-åringen.

– Jag hade inget att relatera till innan, men är faktiskt mycket tuffare psykiskt än vad jag trodde. Just kraven man har på sig själv och ångesten inför att prestera. Man är ju tävlingsmänniska och känslan från idrotten sitter kvar, men när pucken väl släpps så släpper det. Då är det skitkul.

Linus Larssons kommande kamp blir mot deltagarna Sofie Sundberg, Madeleine Appelgren och Anna Nilsson. Konkurrenter förstås, men också kompisar.

– De plockar ju ihop en mix av människor till ett sånt här program och det är ju skitkul att träffa olika typer av folk. Vi har kontakt vi Facebook dagligen och under hela programmets gång var stämningen vänlig och hjälpsam, precis som det visas i tv.

34 000 personer följer programmets Facebooksida och Linus Larsson har sin blogg. Folk börjar känna igen den bakande plattsättaren

– Söderhamn är ju inte så stort så när man går på stan så flinar folk lite åt en ibland. Och när jag nyligen var i Kovland som u-tränare i hockey som kom en pojke från motståndargänget fram och sa 'tjena Linus' och det är ju lite roligt.

Semifinal alltså, och bättre kan det bli. Vad gör du av den här framgången sedan?

– Det vet jag faktiskt inte. Men jag är spänd, förväntansfull och pirrig över att få se vad det leder till. Jag är öppen för förslag men har ännu inte fått något. Jag gillar det jag gör nu också och är inte så intresserad av kök eller bageri, men något friare som att jobba mot en tidning eller provkök skulle vara roligt.

Läs också: Frestande tårtor med frukt och bär

Se också: "Jag är född 100 år försent"

Mer läsning

Annons