Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att sluta gnälla!

När jag tänker på Söderhamn, så får jag fram en bild på en liten mysig familjestad som ligger i Hälsingland. Ett ställe som jag varit bosatt på hela livet och som jag trivs väldigt bra med.

Annons

De små gatorna genom stan får mig att känna mig hemma. Jag har världens bästa pojkvän och två underbara hundar. Mina vänner är oslagbara och livet leker så här dagarna innan sommarlovet.

Trots att livet är som en dans på rosor just nu så är jag grymt uttråkad. Dagarna spelas i repris om och om igen och det känns som att tiden mestadels står still. Jag skulle kunna ljuga för mig själv och säga att det finns massvis att göra, enbart för att det skulle kännas bättre då. Men det tjänar ingenting till.

Söderhamn har faktiskt ingenting att erbjuda för oss ungdomar. Visst, vi kan spela minigolf eller gå på picknick i någon park och spela kubb, men allt det där har blivit uttjatat för längesen. Jag vill ha något nytt, något roligt för oss unga.

Men när jag blickar tillbaka så inser jag att jag har fel, faktiskt väldigt fel. Det har funnits en hel del saker att göra som är till för just ungdomar, men det är vi själva som har sabbat det. Som senast till exempel, med "In da club", ett ungdomsdisco som vi tjatat om länge att vi ville ha hit. Här hade vi chansen att göra något kul. Men när det väl kom så var det ingen som ville gå, då var det som att det inte dög längre. Klart arrangörerna tröttnar och lägger ner, vem vill fortsätta om det ändå inte uppskattas av någon?

Vi klagar på att det inte finns något att göra, att det aldrig händer något i den här döda staden. Fast det i själva verket är vi som har gjort att det blivit så här, det är vi som stöter bort allting när något äntligen är på väg att hända. Vi kan inte förvänta oss något av någon eftersom vi inte ger något själv. Så i stället för att klaga och säga att allting är tråkigt eller att det inte duger, så tycker jag att vi ska börja med att vara tacksamma mot dem som faktiskt försöker.

Nu ska inte jag hoppa på alla andra och säga vad som är rätt och fel, eftersom jag är precis likadan själv. Jag brukar alltid vara väldigt negativ till nya saker och stannar hellre hemma än provar något nytt.

Men vafan, det funkar ju inte. Så från och med nu tänker jag ge saker en ärlig chans innan jag bedömer dem. Då kommer allting bli mycket roligare, och när jag väl tänker efter, så har Söderhamn en hel del att erbjuda trots allt.

Mer läsning

Annons