Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cruising på gågatan

/
  • Gunnar Jonsson framför sin Chevrolet Impala från 1964, en av tre amerikanare han har i sin ägo.

Hundratals blänkande amerikanare och andra veteranbilar ska inta centrum. På lördag är det dags för Söderhamns stora cruising.

Annons

- Förra året kom det runt 200 bilar trots att det regnade. Blir det soligt på lördag kommer det nog ännu fler, säger Gunnar Jonsson, ordförande för arrangerande föreningen Söderhamn American Cars.

Själv står Gunnar Jonsson inför ett svårt val. Han har fortfarande inte bestämt sig för vilken bil han ska ratta genom stadens gator under cruisingen. Det står mellan en Chevrolet Impala från 1964 och en Buick Roadmaster från 1958.

- Det beror på vädret och vilket humör jag är på, säger han.

En lyckad cruising bygger enligt Gunnar Jonsson på treenigheten bilar, 50- och 60-talsmusik och gemenskap mellan motorintresserade.

Det är fritt för vem som helst som äger en bil värd att visas upp att delta i lördagens cruisingen. Under eftermiddagen samlas man på Hällmyra och beundrar varandras vrålåk. Vid 17-tiden är det dags att rulla ner mot stan.

Rutten går längs hela Köpmangatan, vänster upp på Norralagatan och sedan Kungsgatan tillbaka. Så rullar det på fram tills klockan 21 när det är dags att antingen bege sig tillbaka till Hällmyra och lyssna på rock n roll med Hasse Spännare och Håkan Nilsson eller till drive-in bion på Hällåsen.

Mer läsning

Annons