Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Sandelin trivdes på Östra berget

/

Kvällssolen strålade generöst på besökarna till årets första trivselkväll uppe på Östra berget. Christer Sandelin lockade till allsång och åttiotalsnostalgi för många Söderhamnare.

Annons

En stor sommarfirande skara bänkade sig längs bergssluttningen för att njuta av underhållning och gott sällskap. Trots att blickarna mestadels riktades mot scenen och framträdandena, var många i första hand där för att umgås med nära och kära, träffa nya och gamla vänner och inte minst spana på folk.

– Jag ska försöka komma hit varje kväll, det är mycket folk som bjuder på sig själva och det är lite som motsvarigheten till Allsång på Skansen, sade besökaren Christoffer Westlin, från Söderhamn.

Under ledning av Jamina Jansson underhölls både stora och små Söderhamnsbor under kvällen. Publikmängden uppskattades till runt 1 000 besökare av Gert Törnros, på cityföreningen som är med och arrangerar trivselkvällarna.

– Jag är jättenöjd, sade han.

Efter musikalisk talangjakt med unga lokala talanger, lottodragning, dansuppvisning, mer allsång och andra upptåg var det dags för kvällens gäst att kliva upp på scenen och inviga sommarens svit av fyra trivselkvällar. Christer Sandelin tog plats i rampljuset och fick igång publiken ordentligt med en av sina största hits från tiden då han var med i åttiotalsgruppen Freestyle.

– I min fantasiii, rullar vi runt bland mjuka kuddar, fantasiii, du bort mina bekymmer suddar...

För trivselsugna Söderhamnare återstår tre kvällar i sommar med artister och underhållning. Sean Banan, Dimitri Keiski och Linda Pritchard kommer hit, men andra aktiviteter, danskvällar och frågelekar väntar också på Östra berget.

Mer läsning

Annons