Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cedron: "Det går skitbra"

/

Efter spelningar på Metaltown och Getaway ger Cedron nu ut en EP på ett skivbolag. Nästa vecka beger sig de unga söderhamnarna ut på Sverigeturné.

Annons

Cedron har tidigare på egen hand givit ut flera skivor men med EP:n Watching the sun turn pitch black debuterar bandet som utgivna artister. De sex låtarna har funnits i spellistan i två år men är nyinspelade och mastrade av Peter In de Betou, som producerat bland andra In Flames.

EP:n har redan rönt stort intresse bland hardcoresupportrarna.

– Det har gått skitbra. Det känns jäkligt kul för det är många som delat och gillat på facebook. Det är ju främst på facebook man ser resultat. Sen är det bara ut och spela och försöka sälja skivor, säger Anton Larsson.

EP:n säljs på Itunes, Amazon och Spotify men finns också som cd för dem som föredrar att hålla i skivan. Några försäljningsmål finns inte utan bandet vill helst att den ska hjälpa dem ut på spelningar.

– Eftersom vi spelar hardcore, som är en väldigt smal genre, finns inte så mycket pengar att hämta. Pengar är inte heller målet, säger Anton Larsson.

Bandet består förutom Anton Larsson av Dennis Bertilsson, gitarr, Jocke Östberg, bas och Joakim Pettersson, trummor. De är alla söderhamnare i tjugoårsåldern och har färgats av uppväxten i nerdragningarnas Söderhamn.

– Texterna handlar om att man ser saker gå åt helvete utan att man gör något åt det. Man ser bara på. Däribland lite politiskt, säger Anton Larsson.

Nästa vecka beger sig Cedron ut på vägarna. Bandet kommer resa över 300 mil för spelningar i sju svenska stor- och mellanstäder. Sverigeturnén blir en försmak av sommarens och höstens spelningar i Europa. Tillsammans med det franska bandet The Prestige ska Cedron göra en turné på kontinenten.

– Som planeringen ser ut just nu är det från 15 augusti till den 31 augusti, säger Anton Larsson.

Men innan dess flyger de till Ungern för en festivalspelning i juli. En spelning i Söderhamn väntar i juni.

Mer läsning

Annons