Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra drag i kyrkbänkarna

/
  • – Dansa gärna i gången. I kväll är allt tillåtet, säger Hasse Spennare i bakgrunden. Spelningen engagerade inte bara musikerna utan en hel kyrka klappade händerna i takt med musiken.
  • Vad är en rockig spelning utan en gitarr? Musiken säljs i skivform till förmån för fattiga i Söderhamn. Hittills har det genererat 180 000 kronor.
  • Alla deltagarna tog i för fulla muggar under kvällens konsert. De gamla kristna melodierna fick ett nytt liv även detta år i Ljusne kyrka.

Annons

– I Jesu namn, amen! Därefter dånande kyrkklockor. Det är inte många rockkonserter som inleds på det viset. Men i Ljusne kyrka är det andra året i rad som bandet Söderhamn för alla fyller kyrkan till bristningsgränsen – sen spelar de. Repertoaren består av kristna sånger i en modern version.

– Jag blir rörd av att spela för er, säger Hasse Spennare, en av initiativtagarna till projektet Söderhamn för alla. Några av de inblandade är Monica Törnell, Jamina Jansson, Stefan Säll, Lasse Westling, Annica Karlsson, P-O Larsson och Thomas Jutterström.text och foto: anton emanuelsson

Mer läsning

Annons