Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokslut, framgångar och utmaningar

Den som trodde att det skulle bli ett snabbt sammanträde, där årsredovisningarna klubbades igenom i rask takt, trodde fel.
Redovisningarna ville aldrig ta slut.

Annons

Det är inte helt ovanligt att kommunfullmäktigeförsamlingar lägger sina redovisningar i början av sina sammanträden – och beslutsärendena kommer sist.

Under måndagskvällen körde Söderhamn den modellen.

Vad fick vi veta?

Jo, att de flesta mål har nåtts.

* Över 90 procent av brukarna av barnomsorg och äldreomsorg är nöjda nu.

* Betygsutvecklingen ser bra ut. Åtminstone på gymnasiet.

* Koldioxidmålet är nått. Utsläppen inom kommunens ansvarsområde har sänkts med 25 procent sedan 2007, tack vare bilpolen och utbyggnaden av fjärrvärme.

* Men målet om att bli Årets ungdomskommun kommer inte att nås eftersom Ungdomsstyrelsen, som utser denna åtråvärda titel, tar paus ett år för att utvärdera processen och kriterierna.

* Vindkraften som kan bli så stor i vårt område att den skulle kunna försörja fyra miljoner hushåll med el, hur går den med den?

* UF-företagen, som drivs av Staffangymnasiets elever, hyllades och applåderades. Där fanns det framgångssagor att berätta och tidningsklipp att visa upp, och man är nästan framme vid målet.

* Skärgårdssatsningen har gått bra om man tittar på gästnätterna i uthyrningsstugorna. 2005 blev det 500 övernattningar. I fjol blev den 2 500 – utan någon särskild marknadsföring.

När nämndsordförandena hade sagt sitt och klockan närmade 21.30 fanns det 22 ärenden kvar på listan.

Mer läsning

Annons