Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blufföretaget försökte lura henne

/
  • Laila Lindberg var på sin vakt och slog undan benen på blufföretaget. Nu varnar hon andra för att luras.

Kvinnan i luren försökte kräva Laila Lindberg på 43 200 kronor för ett avtal som aldrig existerat. Nu varnar hon andra för att bli lurade.
– Det är äckligt hur de håller på, säger Laila Lindberg.

Annons

Blufföretaget 118 108 ligger sedan ett år tillbaka på organisationen Svensk handels "svarta lista".

Kring jul verkar företaget, med bas i Kristianstad, ha gjort en ny offensiv och ringt runt till olika företag för att kräva dem på stora summor pengar för avtal som inte existerar.

Söderhamnaren Laila Lindberg är en av många som drabbats av skojarna.

– Det ringde en kvinna som presenterade sig som Linda och sa att jag ingått ett gratisavtal med dem för ett år sedan. Men eftersom jag inte sagt upp det i november var jag nu bunden till dem i två år med en månadskostnad på 1 800 kronor, berättar hon.

När Laila Lindberg började ifrågasätta kvinnans påståenden sa kvinnan att hon skulle prata med sin chef. Efter en stund meddelade "Linda" att de kunde vara snälla och gå med på att sänka månadskostnaden till 900 kronor.

– Men jag stod på mig och sa att jag skulle bestrida alla eventuella fakturor de skulle skicka, säger Laila Lindberg.

Hon vill nu varna andra. Hon uppmanar till försiktighet, att vara alert och att våga stå på sig – även om bedragarna börjar hota med inkasso och Kronofogden.

– Det känns väldigt obehagligt att de håller på så här. Att de kan dra in miljoner på det här är rent ut sagt äckligt, säger Laila Lindberg.

Mer läsning

Annons