Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåst på 128 000

/
  • Mikkel Sylvestersen har fortfarande inte fått sin lön för förra årets sista månader.

Den före detta anställde Mikkel Sylvestersen har fortfarande inte sett röken av några pengar.

Annons

I augusti 2011 tog Mikkel Sylvestersen anställning som svetsare hos företaget Power People. I oktober slutade företaget att betala ut hans lön. Det blev startskottet på en segdragen härva.

För Mikkel Sylvestersens del rör det sig om drygt 128 000 kronor i utebliven lön, övertidsersättning och semesterersättning. Det blev en tuff tid för familjen Sylvestersen. För att överleva tvingades de låna pengar.

Av facket fick Mikkel Sylvestersen beskedet att lönefordringen nu ligger på konkursförvaltarens bord och att han borde få sina pengar inom tre veckor. Men ingenting har hänt.

- Jag har förståelse för att man inte betalar ut pengar utan utredning. Men jag fattar inte varför det ska ta så här lång tid, säger han.

- Personerna bakom företaget har på ett väldigt förslaget sätt försökt dra ut på allting, säger Joakim Lindqvist, jurist på LO-TCO Rättsskydd

Men för Mikkel Sylvestersens del börjar läget bli akut. Sedan maj månad får han visserligen full a-kassa men det börjar bli hög tid att betala tillbaka på de skulder han dragit på sig under de månader han varken fick lön eller annan ersättning. Och det kan han inte göra förrän han har fått sina pengar.

Tidningen har inte lyckats nå konkursförvaltaren för en kommentar om varför handläggningen tar så lång tid.

Mer läsning

Annons