Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bland kluvna toppar och flätexpertis

/
  • Söderhamns första frisersalong med flätinriktning har öppnat dörrarna på Köpmangatan, med Ndey Jeng i spetsen. Sittandes på bilden syns också praktikanten Mariglen Pashaj.
  • Ndey Jeng framför det nyöppnade The Empress Rose salong som öppnade under veckan.

Från toppklippning till traditionella rastaflätor. Under måndagen öppnades dörrarna till mångsidiga The Empress Rose salong på Köpmangatan.

Annons

Väggarna pryds av färgglada hårförlängningar, borstar och peruker i olika stilar. I centrum för det nyöppnade The Empress Rose salon står olika typer av flätor - och en stor skopa skaparglädje. Entreprenören Ndey Jeng har jobbat som frisör i mer än tio år och ville öppna något nytt i Söderhamn. Hon har drivit flera salonger förut, bland annat i Gambia, och vill tänka nyskapande.

– Jag vill jobba med att förändra och överraska folk, säger hon glatt.

Framför henne sitter Mariglen Pashaj som ska praktiksera på salongen i några veckor. Han hoppas kunna lära sig den lite speciell tekniken för traditionella rastaflätor, som är Ndey Jengs specialitet. De vill kunna erbjuda såväl en klassisk klippning av topparna som styling med sting i afrikansk anda. Dörrarna till Söderhamns första afrikanska frisersalong öppnade under måndagen.

– Det känns bra. Förhoppningen är att kunna få öppna flera salonger, och den stora drömmen är att så småningom finnas i hela Sverige, säger Ndey Jengs.

Mer läsning

Annons