Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilfirma fälld av ARN

/
  • Den här tio år gamla Mercedesen reparerades för 100 000 kronor – utan kostnadsförslag. Bilen stod dessutom på verkstaden i drygt fem månader och fakturan skickades ut ytterligare sju månader senare, det gillade inte Allmänna reklamationsnämnden.

Reparationen av den tio år gammal Mercedesen höll på att stå en Söderalakvinna dyrt, men bilfirman fälldes av Allmänna reklamationsnämnden och fakturan ströks.

Annons

I februari 2009 köpte en kvinna i Söderala en Mercedes Benz 320 cdi, årsmodell 2000, av Sellmans Bil AB i Tallåsen för 95 000 kronor. Det blev ett köp hon sent kommer att glömma.

Bilen började krångla nästan på en gång.

Nu har Sellmans Bil fällts av Allmänna reklamationsnämnden, ARN, efter en reparation som företaget fakturerade 100 000 kronor för.

I oktober 2010 lämnades bilen in på reparation eftersom kylvattnet sprutade ut. Sedan ringde köparen ett flertal gånger och undrade när bilen skulle bli klar. Enligt henne lämnade företaget aldrig någon prisuppgift eftersom nya fel hela tiden upptäcktes. Den enda uppgift hon fick var att det skulle kosta 25 000 kronor plus moms att byta hela motorn. Men det tyckte säljaren var onödigt och därför reparerades bilen i stället.

En reparation som tog drygt fem månader och som bilfirman sedan väntade sju månader med att fakturera.

ARN anser inte att ärendet utförts fackmässigt, och går alltså på kvinnans linje. Motiveringen var att hon inte fick något kostnadsförslag och att företaget inte avrådde från reparationen.

Köparen ska enligt ARN befrias från betalningsansvaret.

Sellmans valde att gå på nämndens rekommendation och strök fakturan.

Kunden är relativt nöjd med uppgörelsen, men förutom reparationen på 100 000 kronor tillkommer övriga lagningar på 46 312 kronor. Det tycker kvinnan är skäl till att även häva köpet. Men det anser däremot inte ARN och dömde i det fallet till motpartens favör.

Kan man lita på Sellmans Bil?

- Ja det tycker jag. Vi tar vårt ansvar, säger platschef Robert Sellman.

Bilen är numera totalt genomrostad och såld som reservdelsbil för 20 000 kronor.

Mer läsning

Annons