Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglunds tuffa återkomst till Suif efter vilan: "Det krävs mer hårt arbete"

I början av veckan inledde Söderhamns UIF försäsongsträningen. Flera inbjudna spelare fanns på plats och bjöd på bästa möjliga sparring. – En tuff vecka. Men väldigt nyttig, säger Simon Berglund.

Annons

Spelarna är tillbaka i vardagen igen efter en tids ledighet. Och de fick verkligen jobba hårt under tränaren Peter Blomquist övervakande ögon när säsongen drog i gång på allvar i måndags.

– Det har varit en bra vecka. Rekord har varit här med fyra spelare och Halmstad med två. Vi behöver få lite omväxling på sparringpartners, säger Blomquist.

LÄS MER: Hampus Nordberg stannar i SUIF

Bakre raden: Arvid Sunesson, Hampus Nordberg, Ture Rosén, Simon Arvidsson, Viktor Brodd, Jens Lundquist, Simon Berglund, Jesper Hedlund, Jonas Stener och Elias Ranefur. Främre raden Harald Andersson, Anthony Tran, Anton Hjort, Pontus Rööse och Viggo Kippel.

Suif fortsätter alltså på den inslagna vägen och nu med ett utökat samarbete med andra pingisligaklubbar. Bland annat fanns Harald Andersson och Elias Ranefur på plats i träningslokalen. Och som vanligt även Frankrikeproffsen och Söderhamnsborna Jens Lundquist och Jon Persson (dock med skadekänningar).

– Det är landslagsspelare som varit här och det har varit kanon. Det behövs. Alla tränat lite olika fram till den här veckan. Men från och med nu är det full körning, säger Lundquist.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Jag har höga. Jag avslutade så bra förra säsongen. Jag hoppas komma upp på samma nivå. Då kan det bli roligt.

Lundquist och Persson har ett år kvar på kontraktet med den förra säsongens ligatrea Vaillante Angers.

– Vår kines lämnar, men istället kommer den franska landslagsmannen Emmanuel Lebesson. Om han är lika bra som tidigare blir det en rejäl förstärkning.

På lördag inleds pingisen i OS. Sverige har fyra spelare på plats – Kristian Karlsson, Pär Gerell, Mattias Karlsson och Anton Källberg. Lundquist och Persson var också länge med och kämpade om en plats i laget.

– Det är klart. Jag hade hellre varit där. Och jag hade chansen att spela mig till platsen. Men det gjorde jag inte. Och då får man skylla sig själv.

Vad tror du om chanserna i OS?

– Det är tufft. Men jag tycker det ser bra ut. Båda fick en bra lottning i singel. Och i lag fick de nästan en gratislott fram till kvartsfinal.

Simon Berglund.

LÄS MER: Stor besvikelse i Suif efter uttåget i semifinalrysaren: ”Det är bara tomt”

Simon Berglund påbörjar sin andra säsong som spelare i Suif. Den senaste fick han vara med och känna på hetluften i den första semifinalen mot Halmstad. Nu törstar han efter mer speltid.

– Vi har kört mycket fotarbete, matchspel och löpning. En tuff vecka. Men väldigt nyttig.

– Målet inför säsongen är att spela så många matcher som möjligt och att kunna bidra med vinster.

Hur ser på möjligheterna att slå dig i laget?

– Om jag kämpar på är chanserna goda. Men det krävs mer hårt arbete. Mina lagkamrater är duktiga och skickliga.

Peter Blomquist.

Peter Blomquist berättar att det inte blir några större förändringar i träningsupplägget jämfört med tidigare. Förutom på en punkt. I samarbete med Per och Anna Nordström kommer Rehabmagasinet att ta hand om fysträningen.

– Det ska bli spännande att se vad det leder. Om vi ska upp ett snäpp måste vi ta hjälp av de som har kunskapen med allt från träning till tester, säger Blomquist.

Den 15 september är det premiär i pingisligan och Suif möter Halmstad på bortaplan.

LÄS MER: Se det dramatiska avgörandet i suddenrysaren mellan Suif och Halmstad

Mer läsning

Annons