Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bästa Jungfruveckan”

Med undantag för söndagens i hållande regn behandlade vädrets makter Jungfruveckan väl. Enligt arrangörerna var årets vecka en stor succé.

Annons

Regnet på avslutningsdagen gjorde att den sedvanliga utomhusgudstjänsten fick flytta in i kyrkan och de aktiviteter som enligt programmet skulle ske i Bruksparken förflyttades till Folketshus.

Men Birgitta Tapper, som är med i den arbetsgrupp som arrangerar veckan, är ändå lyrisk över årets Jungfruvecka när tidningen når henne på söndagskvällen. En vecka som den här gången utökats till hela nio dagar.

–  Så vidlyftiga som vi var i år har vi nog aldrig varit förr med matstafett, bilrally, återvändarkonsert och så vidare. Det här är nog den bästa Jungfruveckan någonsin, säger hon.

Birgitta Tapper kan inte peka ut någon programpunkt som sin enskilda favorit. Det har varit för mycket bra för att välja en.

–  Men jag blev jättelycklig när jag hörde Ingrid Bergström-Nilssons lysande invigningstal i Bruksparken. Där kände jag att hjärtat klappade lite extra. Sedan så tycker jag att Konstkraft i Kraftstationen var fantastiskt också, fast det var egentligen ett parallellprojekt till Jungfruveckan.

De allra flesta av veckans aktiviteter har flutit på som planerat. Men det finns också lärdomar att ta med sig i framtiden för arrangörerna.

–  Det har varit lite fel i programmet här och där. Smågrejer som vi ska ta till oss till nästa år. Men i stort sätt är vi jättenöjda, säger Birgitta Tapper.

Mer läsning

Annons