Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barndagis i Böle

/
  • Marcus Ländkvist har snickrat förut. I dag tillverkar han träsvärd till sina kompisar.
  • Torunn Otterbjörn blev överlycklig när mamma Åsa hade sprungit färdigt och hämtade henne.

Vissa bygger flygplan, andra stora slott och en del kör fem bilar samtidigt. På O-ringens barnpassning är allt möjligt.

– Barnen har otroligt skoj här, det finns väldigt mycket att göra, säger Carina Gard, ansvarig på barnpassningen vid etapp tre.

Annons

Med mycket koncentration hamrar åtta årige Marcus Ländkvist spik efter spik genom träbitarna. Han tar i allt vad han kan och är helt orädd. Han tillverkar svärd och fyra stycken ska hinna bli färdiga innan dagen är över.

– Jag ska ge bort tre till mina kompisar, säger han, utan att lyfta blicken från hammaren.

Lite längre bort står en blyg flicka i blommig solhatt. Torunn Otterbjörn är glad nu, men för några timmar sedan var hon inte överlycklig.

– Det är inte alltid populärt att bli lämnad, men det går fort över och de har roligt här. Barnpassningen är otroligt praktisk för vi som ska springa, säger Torunns mamma Åsa Lindqvist när hon hämtar dottern.

Det fullkomligt kryllar av barn med gulgröna reflexvästar inne på barnpassningens inhägnade område. Som mest är de 210 stycken på området samtidigt.

– Det gäller att hålla ögonen öppna, säger Carina Gard.

Totalt 25 stycken ideellt arbetande barnpassare jobbar under O-ringen med att ta hand om deltagarnas barn när de tävlar. Här lämnas barn mellan tre och åtta år under dagarna. På området ägnar sig barnen åt allt från hantverk och bandy till mellanmål och sagostund. Personalen leker med barnen men har också ett stort ansvar.

– Många arbetar som lärare till vardags och har stor erfarenhet av barn, säger Carina Gard.

Mer läsning

Annons