Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyhallen får ny plats - kommer att byggas på samma plats som den befintliga planen

Markarbetet nedanför gokartbanan skulle kosta för mycket, därför planeras nu den nya bandyhallen till platsen där det redan ligger en plan.

Annons

Eftersom det visade sig vara för dyrt att bygga den nya bandyhallen där det var tänkt, nedanför gokarthallen på Hällåsen, är det nya förslaget nu att bygga hallen på samma plats som den befintliga planen.

Läs också: Broberg om flytten av bandyhall: "Rättar oss efter den plan som ligger"

Eftersom markarbetet som skulle behöva göras nedanför gokartbanan beräknades kosta 25 miljoner hade det blivit för dyrt då kommunens tak för bygget ligger på maximalt 60 miljoner kronor.

Läs också: Marken är för dålig - bandyhallen måste byggas på annan plats

Kommunstyrelsen kommer därför att föreslå för fullmäktige att besluta om att bygga hallen där det redan ligger en bandyplan idag. En erinran kommer att lämnas till kultur- och samhällsservicenämnden om att hålla den planerade budgeten på 52,5 miljoner kronor.

Läs också: Beslutet är fattat - fullmäktige säger ja till bandyhall i Söderhamn

Bandyhallen kommer inte att kunna byggas före SM-veckan i februari. Men en byggstart efter SM-veckan menar Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande, blir lagom då det ändå kommer att ta tid med planering och projektering av hallen.

Mer läsning

Annons